U heeft de regie
De kunst van het oplossen
Zorg die echt nodig is

Voor wie?


Voor particulieren en mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB).
Dit budget is een bedrag waarmee u zelf uw zorg kunt regelen. Er zijn 2 soorten pgb’s. Het pgb-AWBZ is voor persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding of kortdurend verblijf. Het pgb-Wmo is voor wie hulp nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen.Voor een pgb voor AWBZ-zorg heeft u een AWBZ-indicatie van het Centraal Indicatie Zorgorgaan (CIZ) nodig. In de AWBZ-indicatie staat welke zorg u nodig heeft en hoeveel. Het CIZ stuurt het indicatiebesluit naar u en naar een zorgkantoor bij u in de buurt. Het zorgkantoor overlegt dan met u of u in aanmerking komt voor een pgb. En welk bedrag aan pgb u krijgt, voor welke periode en wanneer het geld wordt uitbetaald. U kunt ook besluiten om voor zorg in natura te kiezen. De zorgaanbieder bepaalt dan hoe u de zorg krijgt.
 
Voor Zorg die écht nodig is.
U bepaalt wat u écht nodig heeft. Wij denken met u mee vanuit onze ervaring.  Zo krijgt u zorg die past bij uw wensen en uw situatie.
 
Voor mensen die regie voeren over hun eigen bestaan
U maakt keuzes die het beste passen bij uw leven.
 
U kunt bij ons terecht voor:
Persoonlijke, huishoudelijke verzorging en verpleging.
Wij zoeken met u de  match met zorgverleners, die uw huiselijke sfeer aanvoelen en passen bij de gewoonten van de familie.
 
Gemaksdiensten

Wij brengen u in contact met  vrijwilligers en/ of  professionals  die uw hulpvragen oplossen. We werken daarvoor samen met verschillende organisaties en partners. Voor meer informatie klik dan hier.

 
Ondersteuning en begeleiding bij uw zorgaanvraag
Wij ondersteunen u bij  uw zorgaanvraag. We zoeken samen naar oplossingen die in uw situatie passen. In Nederland zijn er mogelijkheden voor  een vergoeding voor zorg vanuit de AWBZ en de WMO. Wij brengen u in contact met vrijwilligers en/of professionals die uw hulpvragen oplossen.
 
Ondersteuning en begeleiding bij uw administratie
Wij ondersteunen u desgewenst met uw PGB – administratie.
Al uw vragen over uw beheer van een PGB stelt u aan ons bij deelname aan onze workshops of informatiebijeenkomsten. In onze agenda staat wanneer ze plaatsvinden en hoe u zich kunt aanmelden. Of neem een abonnement op onze online vraagfunctie: vraag het aan Rien!  Wij beantwoorden uw vraag binnen 24 uur.

 
U kunt de vormen van particuliere thuiszorg van Zorg aan huis Het Verschil zelf financieren of door middel van het persoonsgebonden budget (pgb). Of u in aanmerking komt voor een persoonsgebonden budget, dient u de gewenste zorg aan te vragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).
 
Voor meer informatie kunt u direct contact met ons opnemen.